Zonnepanelen reinigen

U heeft geïnvesteerd in zonnepanelen. Omdat u geeft om het milieu of wilt besparen op uw eigen energierekening. Hoe dan ook wilt u dat ze lang mee gaan en hun maximale opbrengt leveren.  

Er zijn verschillende meningen over het schoonmaken van zonnepanelen. Zo wordt er vaak beweert dat een regenbui genoeg is om uw panelen schoon te houden. Maar vogelpoep en pollen zijn hardnekkiger en dan is regen niet voldoende. Vogelpoep kan zelf inbranden en uw panelen beschadigen. Uw ramen of auto wordt toch ook niet schoon van een regenbui? Als zonnepanelen vuil zijn vangen ze minder zonlicht op en dat betekent minder opbrengst. Volgens onafhankelijk vergelijkingsplatform Pricewise kat dat rendementsverlies oplopen tot wel 10%! Daarom raden energieleveranciers zoals Essent en Vattenfall aan om de zonnepanelen te laten reinigen.

Nou zijn zonnepanelen alleen vaak lastig te bereiken en moeten ze voorzichtig schoongemaakt worden, en dus wordt er aangeraden om een professional in te schakelen. Vaak wordt er dan gedacht dat de kosten wel niet zullen opwegen, maar het tegenovergestelde is waar. Het schoon maken van uw zonnepanelen hoeft helemaal niet duur te zijn! 

We reinigen uw zonnepanelen met (warm) osmosewater en speciale zachte borstels. Schone zonnepanelen wekken gemiddeld 2 tot procent extra op. Dat wilt u toch ook!

Om u een indicatie te geven:  (bij goede bereikbaarheid)

6 panelen €3,75,- per stuk
10 panelen €3,50- per stuk